Radiostilte. Een mooi woord. Een woord dat zoveel wil zeggen als ‘laat me nu allemaal eens even gerust’. Iedereen zal dat wel eens hebben zeker? Druk op het werk, weinig tijd met een drukke peuter in huis, proberen te genieten waar we kunnen… Niet dat ik stilgezeten heb, in tegendeel. Het enige waar ik mijn gedachtenstroom volledig mee kan stil leggen is een date met de naaimachine. En de kabouter heeft af en toe nood aan iets nieuws, dus… Met het mooie weer, werden er al wat shortjes gemaakt, waarover later meer.

Een tijd geleden bracht Brindille & Twig een nieuw patroon uit: the collar dress. Ik zocht al een tijdje zo’n patroon, en toen het uitkwam kocht ik het meteen. Instant love!
Ondertussen had ik al wat stoffen gekocht, nog zonder concreet project. Dus ging ik daar maar eens in rommelen.

Er werd een mooie Elvelyckan stof uit de kast geplukt, ik printte en plakte het patroon samen en ging aan de slag. Ik paste het patroon wel aan de schouders aan, omdat ik dat iets mooier vind dan het origineel.

Het zat, op het kraagje na, vlot ineen. Het resultaat is goed goed gelukt maar kon wel nog wat verbeteringen gebruiken. De kraag viel niet helemaal zoals ik het wou. De versteviging die ik erin streek gaf niet het gewenste effect. En de kraag lijkt scheef te zitten, ook al is het niet zo.

Gelukkig was de pasvorm wel prima voor dochterlief. Het staat haar goed, valt mooi op maat en is ideaal speelgerief.

 

Omdat ik nog niet echt tevreden was over het kraagje, maakte ik een tweede versie. Met de collar dress in het achterhoofd, ging ik shoppen bij Framalo en viel meteen voor het stofje met zwanen en eenhoorns (eendjes en paardjes volgens Astrid). De stof heeft een klein beetje glitter en ik weet dat Astrid zeer gevoelig is voor al wat blinkt.

Ik heb de kraag van de tweede versie niet verstevigd, en zo valt het echt veel mooier. Het was ook een stuk makkelijker te verwerken. Ik maakte er nog een legging bij (met het Klimperklein patroon, veelvuldig gebruikt), want met het wispelturige Belgische weer lijkt me dat niet overbodig.

Deze jurkjes zijn echte toppers hier. Ze draagt ze erg vaak, zijn echt comfortabel en zijn makkelijk aan te trekken. Een erg belangrijk pluspunt, want Astrid haat aangekleed worden. Dat gaat hier altijd onder erg luid protest. Ik ga alvast een maat groter uittekenen, zo’n fan ben ik van het patroon!

Patroon: Brindille & Twig – 111 Collar dress
Stof: Knippie – Glitter eenhoorn | Framalo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *