A-pe-trots ben ik. Na talloze uren te slijten achter mijn naaimachine is mijn eerste Swoon tas er vanonder gerold. Allez, eerder gesukkeld dan zomaar gerold, want wat was dat een klus om die af te krijgen, zeg. Het feit dat ik dat dan nog binnen een bepaalde tijd moest afhebben, was al helemaal niet helpvol.

Proud as a peacock. That’s what I am. After spending hours on that sewing machine I finally managed to get my first Swoon bag finished. It was a hell of a ride.

Ik was al even op zoek naar een handige tas om tijdens een kort reisje te kunnen gebruiken. Ik vond het nogal duur om te kopen (ik weet dat ik soms wat vrekkig ben) en ik kreeg het ambitieuze (lees: compleet geschifte) plan om zélf een tas te maken. Toen ik het net afschuimde, kwam ik de patronen van Swoon tegen.  Ze hebben er geweldig leuke patronen, ik koos voor de Stella. Gelukkig kreeg ik wat aanmoediging van Gorki.

I was looking out for a small travel bag for a overnighter, but the ones in the store were above my little budget (well, I’m always in for a bargain) and so I had the ambitious plan (call it ridiculous) to make my own travel bag. Browsing the web, I discovered the patterns from Swoon and they are simply amazing.  I chose for Stella. My cat Gorki was my little helper for the project.

 

Gorki, the sewing cat

 

Het was een hele opdracht, ik geef het je op een briefje.  Het was absoluut keihard zwoegen. Gelukkig bestaat er een sewalong, die het project toch meteen een stuk haalbaarder maakt. De sewalong doet er 7 dagen over, ik heel wat meer.

It was a seriously difficult project. I spent hours and hours sewing. The sewalong made a big difference, without it I guess I wouldn’t be able to get it done.

 

Petit Biscuit| Detail Stella weekender

 

Ik wou een soortgelijk Oilily stofje, lekker druk en met heldere kleuren. De tas moest eruit springen.  Als ik dan toch van plan was om er eentje te maken, dan zou het een kleurrijke worden.

I wanted an Oilily like fabric, popping with colour.  The bag needed to stand out.

 

Petit Biscuit | Stella weekender assembly

 

Het was een heel gepriegel om de tas ineen te krijgen.  Ik gebruikte soft and stable om de tas vorm te geven en ik vind het zeer geslaagd. Gelukkig kocht ik een hele tijd geleden wonder clips, want samenspelden zou een gedoe zijn.

I used soft and stable to give the bag its shape and it’s really nice and steady. Thanks to the wonder clips I bought awhile ago, I managed to sew even the smallest corners.

 

Petit Biscuit | Stella weekender

 

Ik zorgde voor pootjes onderaan en op de bodem heb ik een placemat geplaatst, zodat de tas niet gaat doorhangen en een zekere stabiliteit geeft.

On the bottom I put some feet and in between the fabric I put a placemat, so the bag keeps its stability.

Deze tas gaat binnenkort op reis, mee in de handbagage. Ik koop me zeker nog eens een Swoon patroon, maar het zal me er toch een gemakkelijker zijn. Welke zouden jullie maken?

This bag is about to travel very soon as cabin luggage. I’m planning on buying another Swoon pattern, but I’ll go for an easier one this time. Which one would you recommend?

 

Petit Biscuit | Detail Stella weekender

Petit Biscuit | Stella weekender inside

 

Zei ik al dat ik apetrots ben op het resultaat? 

Did I already mention that I’m proud of my work?

 

Petit Biscuit | Stella weekender

Petit Biscuit | Stella weekender

Patroon: Swoon patterns – Stella Weekender
Stof: Fairy Tailors

11 reacties op Proud as a peacock

  1. Tof tof! Ik wil die ook nog maken, maar eerst m’n lijstje afwerken 🙂
    De dorothy day tripper is ook een super leuke om te maken.
    Ik gebruik wel een ledernaald om tassen te maken, naait veel soepeler vind ik.

  2. Oh wat een mooie 🙂 Ik heb net het patroon gekocht, want ik wil een handbagage tas maken voor op reis te gaan. In augustus dus ik heb nog effe, maar ik wil het niet uitstellen 🙂 I want it now 😉
    Ik vroeg me af welke interfacing je dan vervangen hebt door soft and stable? of alles gewoon? Want in haar patroon gebruikt ze 3 verschillende soorten….

    • Het is een hele klus om de Stella te maken, je bent gewaarschuwd 😉
      Ik gebruikte S&S voor de zijpanelen, de bodem, en de bovenkant. de kleine voorvakjes kregen plakkatoen als versteviging, net als het grote vak aan de andere kant. de schouderriem kreeg zowel plakkatoen als decovil light.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *